Vloerplaat voor onder de houtkachel

Een vloerplaat voor onder de houtkachel kiezen?

In dit artikel leggen wij uit welke vloerplaten er zijn en welke het beste bij uw situatie past. Een goede vloerplaat beschermt uw kostbare vloer tegen vuur en krassen. Een houtkachel in huis is gewoon genieten. Wie een houtkachel bezit weet daar alles van. Wat u ook weet is dat bij het openen van de deur en het bijvullen van de houtkachel brandende en gloeiende kooltjes soms uit de kachel vallen op uw kostbare vloer. Dat wil natuurlijk niemand. Ook bij het verplaatsen van de houtkachel voor bijvoorbeeld onderhoud kan de doorgaans zware kachel krassen veroorzaken op uw vloer. Bescherm daarom uw vloer met een vloerplaat die daar speciaal voor ontworpen is.vloerplaat voor onder de houtkachel

Hoe kies ik de juiste vloerplaat voor onder mijn houtkachel?

Vloerplaten geschikt voor een rechte achterwand

Vierkante vloerplaat voor onder de houtkachel

Een vierkante vloerplaat kunt u gemakkelijk tegen de achterwand plaatsen en komt niet ver de kamer in. Door zijn vierkante model heeft hij een strakke uitstraling. Wilt u een strakke uitstraling maar is de vierkante vloerplaat te kort? Dan kunt u ook voor een rechthoekige vloerplaat kiezen. Gaat u liever voor een rechthoekige vloerplaat met afgeronde hoeken? Wij bieden u een ruime keuze.

Vloerplaat halfrond

Zoekt u een vloerplaat die rond is, en strak tegen de achterwand geplaatst kan worden? Dan is de vloerplaat halfrond een goede keuze. De halfronde vloerplaat leent zich prima voor een ronde houtkachel. Uw koopt een vloerplaat in eerste instantie voor de veiligheid en ter bescherming van uw vloer, maar uitstraling is minstens zo belangrijk. Wij bieden deze vloerplaat aan in verschillende maten.

Getoogde vloerplaat

Een getoogde vloerplaat is ook ideaal tegen een vlakke achterwand te plaatsen. Een getoogde vloerplaat heeft een klassiekere uitstraling dan de rechthoekige vloerplaat. Door zijn flauwe afgeronde hoek past de getoogde vloerplaat goed in een klassiek interieur.

Vloerplaten geschikt om in een hoek te plaatsen

Vloerplaat druppel

Met de vloerplaat druppel haalt u een vloerplaat in huis die in een hoek geplaatst kan worden, en tegelijkertijd een ronde voorkant heeft. Zoekt u een vloerplaat voor onder de houtkachel die in een hoek past en rond is? Dan hebben wij de vloerplaat die u zoekt.

Vloerplaat vijfkant

Wilt u de houtkachel in een hoek plaatsen en zoekt u een passende vloerplaat met een strakke uitstraling? Dan raden wij de vloerplaat vijfkant aan. In sommige gevallen kan de vloerplaat vierkant ook uitkomst bieden